Partidalenques i partidalencs de fa més de cent anys…

 

Jesús i Maria s’assenta sobre una zona molt antiga del Delta: la Puntagrossa. Pel que sabem, ha estat un terreny consolidat des d’abans del segle XVI. Coneixem que l’any 1817 Jesús i Maria ja es deia així, però continuem ignorant d’on ve el nom i en quin moment es va començar a utilitzar. Esperem aclarir-ho més prompte o més tard, de la mateixa manera que va passar amb la Cava fa uns anys, quan l’historiador Xavier Ribas va publicar un article explicant l’origen del nom, a partir de l’anàlisi de documents procedents de l’arxiu del marquès de Bellet, i va acabar així amb moltes especulacions i conjectures.

En canvi, coneixem bé – Ribas, 1996- el moment en què el riu va canviar de direcció i ho va revolucionar tot. Durant molts segles, l’Ebre anava per davant d’on ara es troben l’Ajuntament i l’ Institut, després feia una corba per davant del cementiri i tirava cap amunt, entre l’actual carretera general i l’Avinguda de la Pau. Arribava fins a la part de dalt del poble, i una mica abans del mas de Catxina iniciava una gran corba –un meandre- cap a l’interior, deixant enmig la zona del Bosc –actual cambra Arrossera-. Després tornava a baixar pel costat de la carretera de l’Ampolla i, a continuació, es dirigia cap a la Marquesa pel Riet de la Saida.

Captura de pantalla 2018-05-27 a les 19.46.45
Fragment extret d’un mapa del segle XIX, del blog d’història de Julio Franch, que mostra com el braç antic ja s’està assecant. S’aprecia perfectament la Puntagrossa i el meandre que feia el riu.

Res del que expliquem és visible avui dia, per això us hem posat un plànol perquè us pugueu orientar. Esta situació va canviar la dècada de 1660, quan el riu va obrir una nova llera i va tirar recte avall per la desembocadura actual. A partir d’este moment, les zones que avui ocupen la Cava i Jesús i Maria, que tenien un riu al mig que les separava, exactament igual que ara passa amb Sant Jaume i Deltebre, van quedar unides quan el riu antic es va assecar del tot. Es creu que este nou camí del riu va venir de la combinació d’una gran riuada i una cava/sèquia que estaven fent un grup de pagesos.

També comencem a saber com l’antiga Puntagrossa del segle XVI es va acabar convertint en la Jesús i Maria de la  segona meitat del segle XVIII. La cosa no va ser fàcil ni pacífica, amb contenciosos interminables, que duraven dècades i passaven de pares a fills, entre grans propietaris que volien apropiar-se de quanta més terra millor, sobretot a la zona del Bosc. També coneixem l’acció decidida del Gremi de Llauradors de Sant Antoni que intentava defensar els interessos dels pagesos humils fent valer els seus drets i forçant a l’Ajuntament de Tortosa a donar-los suport, però tot això forma part d’un altre article que escriurem més endavant.

Ara mos centrarem en les primeres famílies que vivien al poble a primeries del segle XIX, concretament a l’any 1817. Comptem per això amb la informació que ens ha cedit l’historiador Ramon Buera,  que fa anys que estudia els cognoms de la comarca i en té un coneixement molt aprofundit. Entre les famílies que hi havia a Jesús i Maria l’any 1817 – consulteu l’article “Caveros i partidalencs de fa dos-cents anys- la que més destaca pel seu número de membres és la dels Panisello, amb cinc unitats familiars i 44 persones, un 31% de la població total d’aquell moment. Sobre la procedència d’este cognom podem afirmar que no ve de lluny, perquè el 70% de les persones que el porten encara avui pertanyen a la província de Tarragona. Segons Buera, el primer Panisello que s’ha pogut localitzar és un pagès de Tortosa que es va casar amb una Monfort, el dia 15 de gener de 1503, a la catedral de Tortosa. El mateix passa amb els Moreso: el 65% es situa també per les Terres de l’Ebre. Arriben a la zona de Tortosa a principis del segle XVIII, però ja consten al cens de moros de Miravet al fogatge de 1496.

Els Zaragoza sembla que han de tenir el seu origen a l’Aragó i al poble sempre s’ha cregut que estaven relacionats amb els ramaders que baixaven al Delta a través dels lligallos. De fet, l’únic ramader que apareix al cens de Jesús i Maria de 1916 és Rafael Zaragoza Sorribes. En canvi, el primer que coneixem a la zona, Miquel Çaragoçà, és d’Alcalá de Xivert. És boter de professió, i es va casar a la catedral de Tortosa l’any 1675 amb Càndia Negre Ferrando. No passa el mateix amb els Royo que procedeixen de Castellot, al Maestrat aragonés. Ells sí que són un cas clar de transhumància, que concorda amb les històries de tradició oral que expliquen que alguns dels primers pobladors que es van assentar al Delta al segle XVIII eren pastors aragonesos. El cognom apareix per la nostra zona al segle XVI.

Els Pons apareixen ja al fogatge –cens- de 1515 a Tortosa. Són de possible origen francès. Cal aclarir que al segle XVI es va produir una emigració massiva d’occitans cap a Catalunya. Una cosa semblant a la que vam viure fa uns anys amb l’arribada de marroquins. Catalunya, a causa de la pesta negra i altres desgràcies, havia perdut la meitat de la població, “era un país buit”, en canvi en aquella zona de França propera als Pirineus hi havia un excés de població. El fet que els idiomes fossen molt semblants va facilitar encara més les coses. Els pobles i ciutats de la nostra zona van rebre entre un 10% i un 30% d’occitans que es van integrar amb facilitat i van donar noves energies al país perquè eren tots gent jove.

Els Arques arriben a Tortosa després de 1750, amb el matrimoni de Silvestre Arques i Margarida Mendiela. Procedeixen d’Elx, Alacant. El primer Sorribes conegut és un pagès de Xerta que es va casar a la catedral de Tortosa amb Teresa Roca, de Tortosa,  l’any 1685. Els Balada han de procedir de l’altre marge del riu, potser d’Amposta o de Sant Jaume on està força estès. Els Mates i els Berenguer es localitzen a Tortosa el segle XVII.

Este estudi realitzat per l’investigador Ramon Buera mos permet confirmar el que ja sospitàvem: els primers colonitzadors de Jesús i Maria procedeixen, en la seua major part, de les classes pageses populars de Tortosa. Encara que el seu origen darrer sigue francès o valencià, abans d’arribar al Delta han viscut algunes generacions a Tortosa o als pobles del voltant –Xerta, Miravet, etc-. Però també hi ha alguns casos, als que podem atribuir una relació directa amb els pobles del Baix Aragó a través de la transhumància dels ramats.

En este moment -1817- encara no han aparegut a Jesús i Maria les grans famílies que cent anys després seran hegemòniques al poble: Franch, Casanova, Bertomeu, Gilabert, Tomàs; però no hem d’anar a buscar-les gaire lluny perquè totes elles ja són predominants a la Cava, la partida del costat. Aviat s’estendran com una taca d’oli per Jesús i Maria. Alguns d’ells podrien tenir el seu origen darrer en l’emigració occitana del segle XVI. De tots estos cognoms i de molts altres ja en parlarem aviat en l’article que farem de la Cava.

Els primers assentaments dels Hortets i la Partida de Dalt– si exceptuem el Mas d’Avall i alguna altra edificació, com la torre de Marsella-, es van fer en barraques que, a poc a poc, es van anar transformant en cases. L’oncle Punxeta, a les seues memòries, mos fa una relació de les primeres cases que, segons ell, va haver a Jesús i Maria: José Tomàs, Gamba, Marcelino, Piset, Furo, Pasqual Ballesté, Cantamanyanes, Cantamanyetes, Parrillos, Poll, Pipa, Gandaia, Baladeta, Santiago, Mateu, Ramon de Polseguera, Hort Gran, Estanquera, Besó Bemeno, Maso de Sorribes, la Pastora, Llobet i Mussol.

Durant els segles XVIII i XIX, la gent de Jesús i Maria practicava una economia de subsistència amb horts a la vora del riu que regava amb nòries i el conreu de blat a les zones altes. Això ho complementava amb la cria d’animals domèstics –vaques, tossinos, gallines- i algunes raberes d’ovelles. També es dedicaven a la recol·lecció de sosa i barrella que s’utilitzaven per fer sabó i vidre –esta activitat es realitzava des de l’edat mitjana i apareix perfectament reglamentada als establiments de Tortosa-. Més tard s’introduiria la producció de regalèssia.

La producció de la sosa decauria a partir de la meitat del segle XIX. La gent del Delta va veure amb sorpresa com la demanda s’anava reduint a poc a poc. La culpa la tenia un francès, un tal Nicolàs Leblanc, que l’any 1787 va idear un sistema d’obtenir sosa – carbonat sòdic- amb procediments químics, la qual cosa suposava uns costos de producció molt més baixos. A partir d’aquell moment, ja no calia collir la sosa i la barrella, ni cremar-la i fer-ne cendres, ni venir-la a buscar al Delta perquè tothom la podia obtenir al costat de casa.

Molts industrials estrangers van fer grans fortunes amb el nou sistema de fabricació, però la gent del Delta es va quedar amb una mà al davant i l’altra al darrere. Aviat de la sosa només en quedaria un record vague recollit amb aquella frase popular: “vas més perdut que el barco del sabó”, quan se li vol dir a algú, d’una manera gràfica, que no té ni idea d’una cosa, que va molt desencaminat. La dita té el seu origen en les peripècies que passaven els vaixells que venien des de Mallorca, de vegades de Marsella, per localitzar el punt de càrrega de la cendra de sosa. Per cert, que estos vaixells, quan venien buits, portaven pedra de Mallorca a les seues bodegues per estabilitzar-se. Aquí, al Delta, esta pedra va ser considerada com un tresor i es va utilitzar per a les primeres construccions. Era considerat un signe de distinció tenir una casa feta amb pedra de Mallorca o almenys els fonaments.

Amb tot, la pèrdua de protagonisme de la sosa vindria compensada per la producció de l’arròs de “A dellà”. El fet que a l’altre marge del Delta el canal s’hagués construït molts anys abans -1860- va provocar que molta gent de Jesús i Maria i de la Cava comprés o arrendés terres allí i passés diàriament amb barques  a l’altra banda. Este és el motiu pel qual, abans del pont, tots els passos de barques estaven a la banda esquerra de l’Ebre. Una mica de broma i una mica de veritat, sempre s’ha dit que els santjaumeros allò que sempre han desitjat, en lloc d’un pont, és un altre riu per mirar de deturar la invasió que els venia de l’altra banda.

Però esta no va ser l’única experiència arrossera amb la que la partida de Jesús i Maria comptava abans de la inauguració del Canal de l’Esquerra, l’any 1912. Santiago Bonastre, un empresari barceloní, va comprar molta terra al Delta esquerre, sobretot a Illa de Mar. Es va convertir en el propietari més gran, amb 2.272 hectàrees. Bonastre pretenia engegar un ambiciós projecte: fer arròs a Illa de Mar. Va construir una masia a la vora del riu, una mica més amunt de l’actual Molí dels Mirons, assegurant-se el proveïment d’aigua dolça i des d’allí va traçar un canal, que circulava pel costat de l’actual canalet de Muntanyana i arribava a Illa de Mar després de recórrer vuit quilòmetres. No va ser esta l’única dificultat que va haver d’enfrontar perquè treure l’arròs d’aquell lloc era tan difícil com portar l’aigua. Davant de la manca de carreteres practicables, va enginyar una via fèrria amb unes vagonetes que, travessant la bassa de les Olles, apropaven l’arròs a la zona de l’Ampolla.

El seu ambiciós projecte va rebre un cop molt fort amb l’enorme riuada de 1907. Es calcula que van arribar a baixar 12.000m3/s, quan l’Ebre ja es desborda amb 2.500 m3/s. És la riuada més gran que es recorda si exceptuem la de 1787, que es creu que va poder arribar  a 15.000 m3/s. Les aigües desbordades de l’Ebre van sobreeixir per la zona de l’Aldea, entre molts altre llocs, van arribar a Illa de Mar i li van arrossegar 4.000 quarteres d’arròs i unes 2.000 més dels seus arrendataris, uns 400.000 quilos en total. Alhora, la riuada va destruir els vuit quilòmetres de canal, un aqüeducte, ponts i malecons.

La inundació d’Illa de Mar va ser un fet extraordinari que ningú no recordava que hagués passat mai abans. Precisament, aquella zona s’havia utilitzat sempre com a refugi de les raberes quan hi havia inundacions. Ara, segons la premsa de l’època, s’havia donat una coincidència fatal: l’avinguda havia sigut tan grossa que una part del riu va tirar per les sèquies de sanejament que s’havien fet uns anys abans a l’Aldea i va inundar després Illa de Mar. Afortunadament, el mateix malecó del canal de Bonastre va impedir que les aigües continuessin cap a Jesús i Maria i la Cava, i va fer que una part de la riuada desaigüés per la zona de les Olles i pel Riet Fondo i el de la Saida. Es probable que esta circumstància fortuïta restés força destructiva a la riuada que va afectar al poble.

Bonastre no va ser l’únic emprenedor a Jesús i Maria en l’època anterior al canal; Pasqual Ballesté Franch és un altre personatge singular i emprenedor.  Pasqual va nàixer l’any 1820 i va morir accidentalment al Riet de la Saida l’any 1906, sense poder veure la construcció del canal i la transformació del Delta. El seu mas encara es conserva avui dia, però es troba en un estat lamentable i, si ningú no fa res, s’ensorrarà qualsevol dia. D’esta manera el poble perdrà l’element que, des del punt de vista històric, millor explica la formació dels Hortets.

Captura de pantalla 2018-05-27 a les 19.28.03

Ballesté, polític i empresari, va arribar a ser dues vegades alcalde de Tortosa, primer l’any 1883 i després entre els anys 1887 i 1889. També va a ser un important empresari i terratinent. Disposava de 219 hectàrees de terra a la zona del Pregó i Riet de la Saida. Alhora tenia molta terra als Hortets, des de la mateixa vora del riu fins a la carretera de l’Assumpció. Va tenir salines, però sobretot va ser un gran empresari de la regalèssia, que exportava a França i que era utilitzada per a l’elaboració de molts productes farmacèutics relacionats amb l’aparell digestiu i respiratori. A les memòries de l’oncle Punxeta s’ explica que, a l’hivern, molta gent treballava obtenint regalèssia. Es venia a una pesseta cada quatre arroves. Als homes que la preparaven a jornal se’ls pagava una pesseta diària i a les dones mitja. Es lligava amb feixos i es portava a la vora del riu on una barca, la de Panxa, la traslladava a les fàbriques.

Molta gent de Jesús i Maria va treballar per Pasqual en aquell món anterior al canal, però quan va arribar l’aigua l’any 1912,  tothom es va oblidar de la sosa i la regalèssia, i tot el poble es bolcà en l’arròs. Hi havia molta faena perquè s’havia de transformar el terme i no es disposava de maquinària, només es comptava amb la força humana i l’animal. S’havia iniciat la gran transformació d’aquella enorme extensió d’erms que s’estenien des del riu fins a la mar, i que fins aquell moment només havien servit per pasturar ramats i recollir sosa i regalèssia. Ara s’estaven fent els canals secundaris, els desaigües i els camins, i s’estava convertint la plana del Delta esquerre en un immens arrossar.

Sembla que va ser precisament este any de 1912 quan es va veure la primera bicicleta. La “màquina”, com se li deia al Delta, – es deia així perquè no hi havia cap màquina més i ningú es podia confondre- va suposar la revolució del transport. La gent havia de fer llarguíssimes caminades per arribar als camps de conreu, a vegades de vàries hores, i la bicicleta va venir a posar-hi remei. És clar que hi havia un petit inconvenient: encara no es disposava de vies transitables. Fins i tot la carretera més important del Delta esquerre, la de la Mallada, encara era de terra i, quan plovia es convertia en un fangar. Al principi, l’ innovador vehicle era exclusivament un aparell masculí. Haurien de passar uns quants anys fins que les primeres noies s’atrevissin a assentar-se sobre aquelles estranyes, però pràctiques màquines. Sembla que les primeres que ho van fer van ser considerades com a una mica devergonyides. Algun festeig es va posar en perill pel culpa de la bicicleta.

Poc després, l’any 1914, el fuster de Jesús i Maria, Josep Mauri (Pepito del Fusteret), bon artesà i persona enginyosa, va dissenyar una “màquina” que podia desplaçar-se sobre l’aigua i es va provar amb èxit al riu. Se la va nomenar “hidrocicle”. Es tractava d’una bicicleta modificada que anava sobre tres flotadors de fusta. L’invent va sortir a la premsa de l’època i va ser tot un esdeveniment al poble. L’hidrocicle va estar a punt de ser patentat, però diverses adversitats ho van impedir. De totes maneres, l’assumpte va quedar integrat a l’imaginari col·lectiu d’un poble que tenia poques possibilitats de sortir pels diaris, i ara forma part de la nostra memòria històrica.

I d’esta manera arribem a l’any 1916, l’any del cens de població que us presentem.  Encara no ha arribat la llum elèctrica al poble, però Jesús i Maria ja no és aquell nucli que vam deixar a l’article de “Caveros i partidalencs de fa dos-cents anys”. Ha crescut molt. Les vint-i-tres famílies que hi havia i els seus 138 habitants s’han convertit, en estos darrers cent anys, en 335 famílies i 1.288 habitants. No tenen una vida fàcil, però les coses van millor que abans i el poble s’adapta ràpidament al cicle de l’arròs que a partir d’ara marcarà el ritme de les seua vida.

Tirar avant la collita costa molt perquè tot es fa a mà. Al gener i febrer comença la faena a tot el Delta. S’inicia la roturació dels camps i l’anivellament dels terrenys. També s’han de refer els marges i millorar la xarxa de tubos i desaigües. Després s’inunden els camps i , a continuació, al maig i juny, es trasplanta el planter als arrossars. Esta faena la fa la gent del poble, però també en ve molta de localitats veïnes i de València. Per plantar es deixa la terra gairebé sense aigua i llavors queda un fang pastós per on caminen els treballadors descalços. A primers de juliol es birba, es treuen les males herbes de l’arròs. La faena la fan homes i dones, tots junts. La dificultat més important consisteix en moure’s amb l’aigua fins a mitja cama. Després s’ha de repartir l’adob a mà.

En canvi, el mes d’agost és de calma. La gent es limita a la vigilància dels nivell de l’aigua dels arrossars. Este podria ser el motiu pel qual es van col·locar les festes majors el dia 15 i 16 d’agost perquè es disposava d’uns dies tranquils, de poca faena i bon temps. Poc després, a primers de setembre, comença la sega, que dura aproximadament un mes a tot el Delta. És l’època de treball més intens, que realitzen els treballadors del poble i altres que vénen de València. Estos treballadors forasters acudeixen en dos moments de la collita: al plantar i al segar. En el període que hi ha entremig tornen a casa seua. Segons dades de la Mancomunitat de Catalunya per al 1915, es calcula que  Jesús i Maria va acollir  900 temporers. Paradoxalment, acabada la collita de l’arròs,  el treball és molt escàs. Esta circumstància reforça la tendència de molta gent del poble a adquirir un trosset de garriga per aprofitar els mesos d’hivern en els que no es pot fer gaire cosa al Delta per aconseguir oli per a casa i garrofes per als animals i, si hi ha excedent, vendre’l.

En un altre àmbit, cal dir que, a diferència del que esperàvem, les famílies són relativament petites, tenen una mitjana de 3,84 membres per unitat familiar. El poble és jove perquè la gent no envelleix, poques persones passen dels seixanta anys. Això està relacionat amb els efectes secundaris del paludisme. Per cert, en aquell moment encara hi ha 34 famílies que viuen en barraques. D’altra banda, l’estructura social que trobem al poble al cens de 1916 és la següent: hi ha comptabilitzades 24 famílies que són considerades propietàries i conformen la classe més acomodada. Després hi ha 78 famílies de llauradors, és a dir, gent que treballa la seua pròpia terra i que disposa d’eines i animals de treball. A continuació hi ha la gent que podríem dir que treballen en els serveis: dos panaders (Rios i Conesa), guarnicioner, perruquer, comerciant, metge, mestre, llevadora, rellotger i taverner. Altres professions que trobem són ferrers (4), fuster, manyà (2), empleats (2), criades (3), carreter (1), ramader (1). La resta són els jornalers, que representen la majoria de la població, més de dues-centes famílies.

Malgrat que l’arròs ha millorat la vida de la gent. Hi ha moltes coses que no rutllen bé. La gent està molt preocupada amb el gran brot de paludisme que s’està produint des de fa un parell d’anys. Segons dades dels serveis sanitaris de la Mancomunitat de Catalunya, l’any 1915, un 60% de la població de Jesús i Maria pateix malària en les seues diferents manifestacions. Però això no és tot, es ve de greus epidèmies de còlera i de febre groga i els espera a la cantonada la terrible grip de 1918 que causaria molta mortalitat.

Una altra cosa que amoïna la gent és la guerra. Fa pocs anys que s’ha acabat la guerra de Cuba en la que han perdut la vida vuit jóvens de Jesús i Maria i la Cava. Quan semblava que havia tornat la pau, s’ha caigut, a partir de 1911, en una altra guerra més terrible encara, la del Rif. L’injust sistema de quintes que hi ha en aquell moment al país porta a molts jóvens del nostre poble a la guerra del Marroc i marcarà a tota una generació que el més lluny que havia viatjat era a Tortosa.

La llei de 1912 permetia que el servei militar, que durava tres anys, es pogués reduir a vuit mesos si es pagaven 1000 pessetes, i a cinc mesos si se’n pagaven 2000. A més, als que pagaven se’ls permetia triar destí i evitar anar a Àfrica. La conseqüència final d’esta normativa va ser que els fills dels rics no anaven a la guerra i els fills dels pobres sí que hi anaven. Les famílies de classe mitjana o els pagesos amb alguna possibilitat econòmica empenyoraven les seues propietats i demanaven préstecs per tal d’evitar que els seus fills anessen a una guerra tan mortífera com aquella, de la que es contaven tota classe d’atrocitats. No cal dir que el nostre poble, ple de gent humil, va ser una bona cantera per a la guerra d’Àfrica.

Encara que la guerra d’Àfrica i el pal·ludisme són les dues grans preocupacions del moment per a les famílies, no tot ha de ser dolent: el preu de l’arròs puja gràcies a la demanda que origina la Primera Guerra Mundial i l’entrada en servei del vaporet Anita ha millorat la comunicació amb Tortosa. I això no és tot, pels diaris es comença a parlar de la possible construcció d’un ferrocarril entre Tortosa i la Cava. Els vells del poble pensen que el món s’ha tornat boig i no s’expliquen com a algú se li pot acudir un disbarat com aquell: un tren pel Delta. Pocs motius d’alegria més. En aquell moment caveros i partidalencs encara continuen celebrant les festes majors junts. Els bous, la rondalla i el menjar – anguila amb suc, carn rostida, etc- sembla que són els elements fonamentals de la festa. La resta de l’any, l’alimentació continua sent bastant nutritiva: llegums, arròs –col, arròs i fesols-, patates, xapadillos, fruites… L’abadejo és un dels aliments més usats. Només a les festes o en cas de malaltia s’acostuma a menjar carn de corral.

Centrant-nos ja en el cens de 1916, hem de dir que té molta importància per a la nostra història perquè omple un buit en un moment clau del poble: l’inici del conreu de l’arròs i el seu impacte sobre la població. Malauradament, a la Guerra Civil, a l’any 1936, es va destruir una part dels arxius parroquials, precisament es van cremar els materials més recents i, en canvi, la documentació més antiga es va salvar. Concretament, es van poder salvaguardar els llibres corresponents a la major part del segle XIX, però es van perdre els del segle XX. Acabada la guerra, quan es van posar de nou en marxa els registres, hi va quedar un buit d’uns cinquanta anys del que ho ignoràvem gairebé tot. Ara, amb el cens de 1916 que avui publiquem – i el de la Cava, que publicarem el més aviat possible- es resol, en part, este problema.

Com vam fer amb Sant Jaume d’Enveja, hem dedicat més atenció a la família més estesa del poble. De la resta no mos hem pogut ocupar per manca de temps, però al final us posem el cens de tots els habitants del poble. Només cal fer algunes advertències: el cens es va elaborar donant un número a cada casa, però sense seguir cap ordre alfabètic. Evidentment, tampoc està organitzat per noms de carrers perquè llavors no hi havia ni noms ni carrers. Això dificultarà una mica la localització dels vostres avantpassats, però al final els trobareu. D’altra banda, cal recordar que el cens és una fotografia del que passava en un determinat moment: 1916; de vegades, la gent busca avantpassats que encara no havien nascut. Cal tenir en compte este detall.

En l’elaboració d’este treball hem d’agrair la col·laboració de molta gent: en primer lloc a Ramon Buera, investigador rigurós sense les aportacions del qual este article seria molt més pobre, de l’Ajuntament de Tortosa, de l’Arxiu Històric Terres de l’Ebre, de Josep Blasco, -capellà de Jesús i Maria-, de Sergio Mauri, d’Agnès Tomàs, de Julio Franch i del seu blog de valor històric inestimable, i de molta més gent que, d’una manera o altra, ha col·laborat en este article que, per mi,  té una forta càrrega emocional.

Per saber-ne més:

Ribas, X: “A propòsit de la Cava”, Informatiu del Museu del Montsià, nº39, 1996.

Ribas, X: “Conflictes per la terra al delta de l’Ebre a l’època moderna: la Puntagrossa”, Recerca, 1999.

Fornós, D: Història de Deltebre, 1998.

Franch, J: El blog de Julio Franch (les memòries de l’oncle Punxeta i la premsa de l’època).

Domenech, J: “De la capella del Bosc a la Parròquia de Sant Miquel”, Programa de Festes Majors de Jesús i Maria de 1966.

Miralles, F: Guia del Obispado de Tortosa, 1902.

Rovira, S/Muñoz, H: Cent anys del canal de l’Esquerra de l’Ebre, 2013.

DDAA: 150 anys del canal de la Dreta de l’Ebre, 2010.

Fabra, E. M/ Mulet, S: L’abans de Deltebre, 2015.

Seró,R / Maymó, J: Les transformacions econòmiques al delta de l’Ebre, 1972.

© Jordi Gilabert Tomàs

Els Franch, la gran família de Jesús i Maria

Ningú no ho diria, però la família més gran del poble a 1916 era inexistent a Jesús i Maria cent anys abans. Els que predominaven llavors eren els Panisello. En canvi, a  la Cava ja eren importants els Franch a l’any 1817. Hi havia la família de Carlos Franch (9), la de Lluís Franch (5), Carlos Franch major (8) i la de  Joaquín Franch (5). Els descendents d’estes famílies seran els que traslladaran el cognom a Jesús i Maria i el faran hegemònic. El mateix cognom dels Franch mos ho diu tot: són francesos d’origen, vinguts cap al sud, a primeries del segle XVI.

Segons l’historiador Ramon Buera, tots els Franch riberencs descendeixen de Raimundo Franch, natural de Cantavieja –una altra vegada la transhumància de ramats-, de professió ramader, que es va casar a Tortosa amb Càndia Serra Mas, el 18 de maig de 1732, segons consta al registre de matrimonis de la ciutat. Es van atorgar capítols matrimonials davant del notari de Tortosa, Joan Fàbregues Boixat, el 17 de maig de 1732. Va fer testament el dia 1 de gener de 1749 i va morir ensondemà.

Us posem una relació ordenada alfabèticament de totes les famílies que a l’any 1916 porten el cognom Franch perquè us sigue més fàcil localitzar-les:

Enrique Franch Arques, jornaler de 27 anys i casat amb Josefa Casanova Franch, també de 27 anys. Tenen una filla, Enriqueta (3).

Salvador Franch Arques, Jornaler de 50 anys, casat amb Cinta Gilabert Baiges, de 49 anys. Tenen set fills: Juan (24), Francisca (21), Josefa (19), Providencia (17), José (14), Francisco (10) i Gaspar (8).

José Franch Arques, jornaler de 50 anys, casat amb María Tomàs Tomàs, de 49 anys. No tenen fills que visquen amb ells.

Josefa Franch Arques, de 29 anys, casada amb José Ribes Agramunt, propietari de 30 anys. Tenen una filla, Asunción (2).

José Franch Arques, propietari de 33 anys, casat amb Cinta Bó Arques, de 25. No tenen fills encara.

Teresa Franch Asensio, de 39 anys, casada amb José Curto Panisello, llaurador de 39 anys. Tenen una filla, Teresa (17).

María Franch Asensio, de 30 anys, casada amb Juan Valldepérez Panisello, llaurador de 35 anys. Tenen un fill, Joan (9).

Josefa Franch Asensio, de 4o anys, casada amb Salvador Bó Masdeu, llaurador de 50 anys. Tenen dos afillats: Francisco Bó Beltrán(18) i Salvador Bó Beltrán (21). També tenen dos fills propis: José (9) i Carmen (4).

Cinta Franch Asensio, de 42 anys, casada amb José Arques Asensio, jornaler de 45 anys. Tenen tres fills: Cinta (21), Josefa (16) i Francisco (10).

Salvador Franch Casanova, llaurador de 30 anys, casat amb Teresa Masiá Zaragoza, de 23 anys. Tenen una filla de dos mesos, Asunción.

José Franch Casanova, jornaler de 32 anys, casat amb Josefa Esmel Benito, de 29 anys. Tenen un fill,  José (7).

Ramón Franch Casanova, ferrer de 68 anys, vidu. Viuen amb ell sa filla, Amparo Franch Franch (24) i el fill polític, Agustí Bertomeu Fosch, ferrer de 25 anys.

Salvador Franch Casanova, jornaler de 27 anys, casat amb Providencia Panisello Roca, de 25 anys. Tenen una filla, Providencia (1).

Cinta Franch Casanova, de 41 anys, casada amb Salvador Roig Casanova, jornaler de 42 anys. No tenen fills que visquin amb ells.

Ramona Franch Casanova, de 50 anys, viuda. Viu sola.

María Franch Casanova, de 60 anys, casada amb Tomás Sorribes Fons, jornaler de 62 anys. Si tenen fills, ja no viuen amb ells.

Teresa Franch Casanova, de 35 anys, casada amb Juan Agramunt Grifoll, jornaler de 36 anys. Tenen tres fills: Juan (10), Teresa (9) i Rosenda (3).

Francisca Franch Casanova, de 50 anys, casada amb Antonio Verges Pino, de 50 anys. Tenen sis fills: Marcelino (26), Antonio (18), Cecília (23), Francisca (15), Paula (12) i Teresa (9).

Rosa Franch Casanova, de 20 anys, casada amb Rosendo Bertomeu Rovira, jornaler de 26 anys. Encara no tenen fills.

Salvador Franch Clavet, jornaler de 38 anys que està casat amb Celestina Monllaó Franch, de 22 anys. Tenen dues filles: Cinta (10) i Teresa (7).

Josefa Franch Culvi, de 24 anys, casada amb José Culvi Franch, llaurador de 26 anys. Encara no tenen fills.

Concepción Franch Curto, de 59 anys, casada amb José Curto Franch, jornaler de 58 anys. Tenen dos fills que encara viuen amb ells: Francisco (25) i Juan (23).

Teresa Franch Curto, de 61 anys, casada amb Enrique Culvi Bertomeu, jornaler de 62 anys. Tenen tres fills que encara viuen amb ells: Juana (25), José (25) i Domingo (22).

José Franch Estupiñá, jornaler de 65 anys, casat amb Bernarda Ferré Bó, de 62 anys. Tenen una filla, Teresa (22).

Francisco Franch Estupiñá, llaurador de 67 anys, casat amb Concepción Sorribes Gilabert, de 65 anys. Tenen una filla que encara viu amb ells, Francisca (23).

Juan Franch Ferré, llaurador de 29 anys, casat amb Concepción Turón Valldepérez, de 24 anys. Tenen una filla, Concepción (2).

Ramón Franch Ferré, propietari de 36 anys, casat amb Josefa Franch Sorribes, de 34 anys. Tenen una filla, Asunción (6).

Francisco Franch Ferré, jornaler de 23 anys, casat amb Francisca Arques Roig, també de 23 anys. No tenen fills encara.

Josefa Franch Ferré, de 29 anys, casada amb José Vergés Beltrán, llaurador de 32 anys. Tenen quatre fills: Josefa (13), José (11), Juan (7) i Domingo (1).

Consuelo Franch, de 25 anys, casada amb Antonio Verges, de 28 anys. Encara no tenen fills.

Joaquín Franch Fosch, jornaler de 60 anys, casat amb Teresa Casanova Granés, de 58 anys. Tenen dos fills: Isabel (24) i Joaquín (17).

Francisca Franch Fosch, de 54 anys, casada amb José Vidal Rius, jornaler de 51 anys. Tenen quatre fills: Francisco (23), Teresa(17), Salvador (14) i Ramón (10).

Rafael Franch Franch, ferrer de 38 anys, casat amb Cinta Turón Casanova, de 35 anys. Tenen quatre fills: Ramón (19), Cinta (12), Montserrat (5) i Guadalupe (2).

Raimunda Franch Franch, de 45 anys, casada amb José Tomás Franch, jornaler de 45 anys. Tenen tres fills: José (17), Raimundo (14) i Juan (8).

Josefa Franch Franch, de 28 anys, casada amb José Franch Tomás, jornaler de 29 anys. Tenen tres fills: José (6), Josefa (5) i Ramón (1).

Dolores Franch Franch, de 26 anys, casada amb Augusto Oriol, jornaler de 29 anys. Tenen dos fills: Francisco (3) i Adela (1).

Teresa Franch Franch, de 46 anys, casada amb Salvador Benito Gilabert, jornaler de 47 anys. No tenen fills que visquen amb ells.

Francisca Franch Franch, de 24 anys, casada amb Juan Hernández Bertomeu, llaurador de 34 anys. Tenen un fill, Juan (8).

Adela Franch Franch, de 28 anys, casada amb Domingo Turón Casanova, de 30 anys. Tenen una filla, Adela (7). Viuen en una barraca.

Francisca Franch Franch, de 26 anys, casada amb José Llaó Curto, propietari de 29 anys. Tenen una filla, Josefa (4).

Ramón Franch Gilabert, jornaler de 49 anys, casat amb Josefa Favá Franch, de 48 anys. Tenen dos fills: Josefa (18) i José (6).

Francisco Franch Gilabert, llaurador de 35 anys, casat amb Josefa Curto Gilabert, de 35 anys. Tenen dos fills: Francisco (9) i Juan (4).

Salvador Franch Gilabert, jornaler de 28 anys. Viu sol.

Concepción Franch Gilabert, de 23 anys, casada amb Francisco Bertomeu Gilabert, jornaler de 25 anys. No tenen fills encara.

Juan Franch Matamoros, de 42 anys i casat amb Adela Garriga Castells, de 35 anys. Tenen sis fills: Adela (15), Telesforo (11), Juan (11), Josefina (10), Felipe (8) i Teresa (6).

Joaquín Franch Matamoros, jornaler de 50 anys, casat amb Francisca Franch Tomás, de 52 anys. Tenen una filla, María (19).

Francisco Franch Matamoros, jornaler de 45 anys, casat amb Teresa Sorribes Roca, de 40 anys. Tenen dos fills: Domingo (10) i Francisca (5).

Felipe Franch Matamoros, jornaler de 39 anys, casat amb Francisca Sorribes Roca, de 38 anys. Tenen dos fills: Felipe (13) i Francisco (10).

José Franch Matamoros, jornaler de 45 anys, casat amb Francisca Benito Franch, de 44 anys. Tenen cinc fills: José (19), Francisco (15), Rafael (13), Francisca (10) i Consuelo (3).

Teresa Franch Matamoros, de 45 anys, casada amb Daniel Monrós Gilabert, jornaler de 35 anys. Amb ells viu una afillada, Josefa Matamoros (4) i una parent ja gran, Josefa Monrós Matamoros (70).

Cinta Franch Panisello, de 42 anys, casada amb Ramón Agramunt Fabra, llaurador de 42 anys. Tenen tres fills: Ramón (20), Cinta (17) i Josefa (14).

Francisca Panisello Franch, viuda de 70 anys. Viu sola.

Cinta Franch Porres, de 27 anys, casada amb Rafell Ruell Expósito, jornaler de 27 anys. Tenen dos fills: Josefa (4) i Rafael (2).

Josefa Franch Roca, de 28 anys, casada amb Salvador Tomás Panisello, jornaler de 28 anys. Tenen un fill que es diu Salvador (3).

Teresa Franch Roca, de 30 anys, casada amb Ramón Bel Vidal, jornaler de 33 anys. Tenen dos fills: Ramón (3) i José (2m).

Agustín Franch Sales, jornaler de 28 anys, casat amb Consuelo Culvi Franch, de 25 anys. Tenen una filla, Josefa (3).

Francisca Franch Sales, de 33 anys, casada amb Juan Turón Zaragoza, propietari de 42 anys. Tenen dos fills: Juan (14) i Agustín (6).

Josefa Franch Sorribes, de 34 anys, casada amb Ramón Franch Ferré, propietari de 36 anys. Tenen una filla, Asunción (6).

Rosa Franch Sorribes, de 24 anys, casada amb Juan Aliau Pagá, llaurador de 27 anys. Encara no tenen fills.

Francisca Franch Sorribes, de 38 anys, casada amb Juan Bertomeu Arques, jornaler de 40 anys. Tenen dos fills: Francisca (13) i Enriqueta (4).

José Franch Tomás, jornaler de 29 anys que està casat amb Josefa Franch Franch, de 28 anys. Tenen tres fills petits: José (6), Josefa (5) i Ramón (1).

Rafael Franch Tomás, propietari de 27 anys, casat amb Cinta Zaragoza Sorribes, de 24 anys. Tenen un fill, Rafael (2).

Francisca Franch Tomás, de 52 anys, casada amb Joaquín Franch Matamoros, jornaler de 50 anys. Tenen una filla, María (19).

Teresa Franch Torta, de 28 anys, casada amb Pascual Pagá Bertomeu, llaurador de 23 anys. Tenen dos fills: José (5) i Juan (2).

Josefa Franch Turón, de 48 anys, casada amb Pedro Bertomeu Arques, jornaler de 49 anys. Tenen cinc fills: Pedro (24), Josefa (22), Juan (20), Teresa (16), Francisca (14).

Rafael Franch Valldepérez, llaurador de 51 anys, casat amb Concepción Tomás Franch, de 46 anys. Tenen tres fills: José (18), Dolores (15) i Josefa (13).

Vicenta Franch Valldepérez, de 59 anys, casada amb José Bó Masdeu, llaurador de 61 anys. No tenen fills que visquen amb ells. 

  1. Altres persones que porten el cognom Franch:

María Fosch Franch

Juan Curto Franch

Francisco Casanova Franch

José Casanova Franch

Agustín Bertomeu Franch

Dolores Masdeu Franch

Francisca Franch Asensio

Teresa Franch Asensio

José Curto Franch

Cinta Bó Franch

Francisco Tomás Franch

Enrique Culvi Franch

José Arques Franch

Cinta Curto Franch

Teresa Bertomeu Franch

Juan Bó Franch

Salvador Sorribes Franch

Juan Sorribes Franch

Cinta Vidal Franch

Amalia Panisello Franch

José Favá Franch

María Roca Franch

Cinta Casanova Franch

Salvador Culvi Franch

Francisco Culvi Franch

Juan Culvi Franch

Josefa Culvi Franch

Juan Franch Casanova

Salvador Franch Casanova

 

Jesús i Maria

Cens de població de 1916

Cases Persones Noms Edat Parentiu Professió
1 5 Juan Curto Franch 53 llaurador
Cinta Casanova Vila 50 esposa
Jaime Curto Casanova 17 fill llaurador
Ramón Curto Casanova 14 fill llaurador
Arturo Curto Casanova 11 fill llaurador
2 3 José Bo Franch 27 llaurador
Josefa Casanova Curto 23 esposa
José Bo Casanova 2 fill
3 5 Agustín Bertomeu Arques 56 llaurador
Maria Fosch Franch 50 esposa
Salvador Bertomeu Fosch 20 fill llaurador
Teresa Bertomeu Fosch 18 filla
Cinta Bertomeu Fosch 10 filla
4 4 Ramón Casanova Gilabert 50 llaurador
Josefa Navarro Casanova 48 esposa
Teresa Casanova Navarro 18 filla
Cinta Casanova Navarro 16 filla
5 José Casanova Gilabert 44 llaurador
Josefa Roselló Navarro 43 esposa
José Casanova Roselló 22 fill llaurador
Ramón Casanova Roselló 19 fill llaurador
Josefa Casanova Roselló 16 filla
Cinta Casanova Roselló 12 filla
Juan Casanova Roselló 6 fill
Amadeo Casanova Roselló 3 fill
Teresa Casanova Roselló 1 filla
6 2 Baltasar Casanova Ramirez 26 jornaler
Josefa Porres Asensio 23 esposa
7 2 Teresa Asensio Gilabert 60 viuda
Teresa Fornós Asensio 18 filla
8 5 José Casanova Ferré 48 llaurador
María Bo Turón 46 esposa
María Casanova Bo 13 filla
José Casanova Bo 18 fill llaurador
Francisco Casanova Bo 19 fill llaurador
9 7 Francisco Casanova Franch 57 llaurador
Josefa Arques Queral 52 esposa
José Casanova Arques 23 fill llaurador
Ramón Casanova Arques 20 fill llaurador
Francisca Casanova Arques 19 fill
Juan Casanova Arques 17 fill llaurador
Agustín Casanova Arques 17 fill llaurador
10 4 José Casanova Franch 50 jornaler
Cinta Fabregat Casanova 49 esposa
Francisco Casanova Fabregat 22 fill jornaler
Mateo Casanova Fabregat 17 fill jornaler
11 2 Juan Casanova Fabregat 26 jornaler
María Buenaventura (Rahima) 25 esposa
12 3 Francisco Casanova Arques 30 jornaler
Dolores Ribas Arques 29 esposa
Francisco Casanova Ribas 4 fill
13 4 José Casanova Fabregat 30 jornaler
Josefa Santiago Bonet 26 esposa
Enriqueta Casanova Santiago 10 filla
Cinta Casanova Santiago 4 filla
14 3 Pedro Navarro Casanova 28 jornaler
Cinta Casanova Fabregat 27 esposa
José Navarro Casanova 2 fill
15 4 Ramón Arques Castells 34 jornaler
Teresa Agramunt Castells 32 esposa
Cinta Arques Agramunt 6 filla
Josefa Arques Agramunt 4m filla
16 3 Juan Arques Castells 27 jornaler
Providencia Tomás Pagá 26 esposa
Teresa Arques Castells 3 filla
17 5 José Tomás Franch 45 jornaler
Raimunda Franch Franch 45 esposa
José Tomás Franch 17 fill jornaler
Raimundo Tomás Franch 14 fill
Juan Tomás Franch 8 fill
18 2 Salvador Roig Casanova 42 jornaler
Cinta Franch Casanova 41 esposa
19 3 Ramón Franch Casanova 68 ferrer
Agustín Bertomeu Fosch 25 Fill polític ferrer
Amparo Franch Franch 24 filla jornaler
20 5 José Franch Tomás 29
Josefa Franch Franch 28 esposa
José Franch Franch 6 fill
Josefa Franch Franch 5 filla
Ramón Fanch Franch 1 fill
21 4 Juan Arques Casanova 50 jornaler
Teresa Castells Fabra 50 esposa
Teresa Arques Castells 20 filla
Agustín Arques Castell 17 fill
22 3 Vicente Conesa Coll 28 panader
Consuelo Segarra Arques 28 esposa
Higinio Conesa Segarra 1 fill
23 3 Francisco Zaragoza Curto 35 llaurador
Teresa Zaragoza Sorribes 26 esposa
Teresa Zaragoza Zaragoza 4 filla
24 6 José Urgellés Cartes 39 jornaler
Cinta Garriga Castells 34 esposa
(Ulpiano) Urgellés Castells 12 fill
José Urgellés Castells 10 fill
Juana Urgellés Castells 8 filla
Jacinto Urgellés Castells 6 fill
25 5 Francisco Panisello Roca 32 jornaler
Juana Garriga Castells 30 esposa
Francisco Panisello Garriga 7 fill
Benjamín Panisello Garriga 5 fill
Juan Panisello Garriga 2 fill
26 6 Juana Castells Pujol 59 viuda
Juan Garriga Castells 25 fill jornaler
María Royo Bertomeu 24 Filla política
Telesforo Garriga Royo 1 net
Juana Garriga Royo 4 neta
Manuel Fuentes Cuenca 23 criat jornaler
27 8 Juan Franch Matamoros 42
Adela Garriga Castells 35 esposa
Telesforo Franch Garriga 13 fill
Juan Franch Garriga 11 fill
Josefina Franch Garriga 10 filla
Felipe Franch Garriga 8 fill
Teresa Franch Garriga 6 filla
Adela Franch Garriga 15 filla
28 6 Francisco Tomás Panisello 38 jornaler
Teresa Casanova Callau 35 esposa
Teresa Tomás Casanova 12 filla
Francisco  Tomás Casanova 9 fill
Francisca Tomás Casanova 6 filla
Domingo Tomás Casanova 3 fill
29 5 Domingo Tomás Panisello 47 jornaler
Josefa Turón Valldepérez 43 esposa
Josefa Tomás Turón 20 filla
Domingo Tomás Turón 8 fill
Juan Tomás Turón 6 mesos fill
30 5 Francisco Curto Benito 49 llaurador
Cinta Benet Panisello 47 esposa
Francisca Curto Benet 20 fill
Teresa Curto Benet 17 filla
Francisco Curto Benet 13 fill
31 5 José Arques Fabra 37 jornaler
Cinta (Rius) Bo 36 esposa
Cinta Arques (Rius) 12 filla
Teresa Arques (Rius) 9 filla
Francisca Arques (Rius) 3 filla
32 3 Tomás Sorribes Gilabert 26 jornaler
Concepción Arques Callau 24 esposa
Concepción Sorribes Arques 3 fill
33 4 Rafael Tomás Panisello 25 jornaler
Maria Vidal Sorribes 25 esposa
Rafel Tomás Vidal 5 fill
María Tomás Vidal 2 filla
34 5 Francisco Gilabert Arques 50 llaurador
Rosa Pagá Tomás 27 esposa
Francisco Gilabert Pagá 5 fill
Enriqueta Gilabert Pagá 2 filla
Juan Gilabert Pagá 2m fill
35 5 Francisca Ribes Masdeu 60 viuda
Modesto Masdeu Ribes 30 fill llaurador
Teresa Masdeu Vila 30 Filla política
Isabel Masdeu Masdeu 8 neta
Teresa Masdeu Masdeu 4 neta
36 6 Juan Masdeu Ribes 48 jornaler
Concepción Garriga Castells 42 esposa
Juan Masdeu Garriga 17 fill
Concepción Masdeu Garriga 15 filla
Modesto Masdeu Garriga 13 fill
Gabriel Masdeu Garriga 11 fill
37 6 José Mauri Carles 42 fuster
Francisca Turón Casanova 40 esposa
José Mauri Turón 17 fill
Francisca Mauri Turón 14 filla
Aurora Mauri Turón 11 filla
Albina Mauri Turón 2 filla
38 5 Francisco Curto Fortuño 62 jornaler
Josefa Gilabert Arques 59 esposa
Juan Curto Gilabert 23 fill
Carmen Curto Gilabert 18 filla
Ramón Curto Gilabert 15 Fill
39 3 José Tomás Panisello 29 jornaler
Josefa Andreu Arques 27 esposa
Dolores Expósito (E) 2 afillada
40 3 Juan Tomás Panisello 26 jornaler
Cinta Sorribes Coromines 22 esposa
Juan Tomás Sorribes 1m fill
41 3 Salvador Tomás Panisello 28 jornaler
Josefa Franch Roca 28 esposa
Salvador Tomás Franch 3 fill
42 4 Salvador Franch Calvet 38 jornaler
Celestina Monllaó Franch 22 esposa
Cinta Franch Monllaó 10 filla
Teresa Franch Monllaó 7 filla
43 5 Francisco Bertomeu Casanova 40 jornaler
Teresa Curto Benito 40 esposa
Francisco Bertomeu Curto 12 fill
Teresa Bertomeu Curto 15 filla
Juan Bertomeu Curto 8 fill
44 3 Juan Moreso Bonet 55 jornaler
Teresa Callau Sorribes 53 esposa
José Moreso Callau 23 fill
45 3 Juan Balada Aguila 34 jornaler
Teresa Moreso Callau 34 esposa
Juan Balada Moreso 7 fill
46 6 Juan Gilabert Arques 42 jornaler
Josefa Masdeu Franch 40 esposa
Josefa Gilabert Masdeu 17 filla
Juan Gilabert Masdeu 15 fill
José Gilabert Mateo 9 fill
Saturnino Gilabert Masdeu 2 fill
47 6 Juan Bertomeu Casanova 63 llaurador
José Bertomeu Casanova 30 fill llaurador
Concepción Curto Franch 30 Filla política
José Bertomeu Curto 9 fill
Josefa Bertomeu Curto 4 filla
Cinta Bertomeu Curto 2 filla
48 5 Agustín Bertomeu Franch 60 llaurador
Francisca Gilabert Arques 58 esposa
Ramón Bertomeu Gilabert 20 fill
Salvador Bertomeu Gilabert 17 fill
Rosalía Bertomeu Gilabert 12 filla
49 3 Agustín Bertomeu Gilabert 37 jornaler
Teresa Beltran Panisello 35 esposa
Agustín Bertomeu Beltrán 3 fill
50 2 Francisco Bertomeu Gilabert 25 jornaler
Concepción Franch Tomás 23 esposa
51 5 Rafael Franch Valldepérez 51 llaurador
Concepción Tomás Franch 46 esposa
José Franch Tomás 18 fill
Dolores Franch Tomás 15 filla
Josefa Franch Tomás 13 filla
52 3 Ramón Turón Fernández 28 jornaler
Teresa Curto Franch 25 esposa
Angela Turón Curto 1 filla
53 4 José Curto Franch 58 jornaler
Concepción Franch Curto 59 esposa
Francisco Curto Franch 25 fill
Juan Curto Franch 23 fill
54 3 Enrique Franch Arques 27 jornaler
Josefa Casanova Franch 27 esposa
Enriqueta Franch Casanova 3 filla
55 4 Augusto Oriol      + 29 jornaler
Dolores Franch Franch 26 esposa
Francisco Oriol Franch 3 fill
Adela Oriol Franch 1 filla
56 2 Agustín Franch Vila 60 jornaler
Teresa Sales Fabra 53 esposa
57 7 Pedro Bertomeu Arques 49 jornaler
Josefa Franch Turón 48 esposa
Pedro Bertomeu Franch 24 fill
Juan Bertomeu Franch 20 fill
Josefa Bertomeu Franch 22 filla
Teresa Bertomeu Franch 16 filla
Francisca Bertomeu Franch 14 filla
58 5 Salvador Ribes Masdeu 45 llaurador
Dolores Masdeu Franch 44 esposa
Inocencio Ribes Masdeu 20 fill
Josefa Ribes Masdeu 15 filla
Francisca Ribes Masdeu 7 filla llaurador
59 6 Vicente Fabra Benito 45
Rafaela Arques Franch 44 esposa
Josefa Esmel Arques 20 fillastra
Juan Esmel Arques 17 fillastre
Salvador Esmel Arques 10 fillastre
Joaquin Fabra Salaet 9 fill
60 7 José Bonet Ventura 48 jornaler
Felipa Arques Franch 46 esposa
José Bonet Casanova 24 fill
Manuela Bonet Casanova 18 filla
Juan Bonet Casanova 21 fill
Josefa Casanova Arques 17 fillastra
Juan Casanova Arques 25 fillastre
61 5 Rafael Roig Calbet 70 jornaler
María Roig Calbet 60 germana
Elvira Bonfill Roig 38 fillola
José Pedret Bonfill 17 parent
Rafael Pedret Bonfill 15 parent
62 5 Salvador Arques Franch 50 jornaler
Josefa Roig Panisello 47 esposa
Rosa Arques Roig 21 filla
Teresa Arques Roig 17 filla
Salvador Arques Roig 4 fill
63 2  Francisco Franch Ferré 23 jornaler
Francisca Arques Roig 23 esposa
64 3 Juan Bertomeu Gilabert 30 jornaler
Teresa Bo Franch 28 esposa
Juan Bertomeu Bo 8 fill
65 3 Cinta Pino Puig 54 viuda
Ramón Urgellés Pino 22 fill guarnicioner
Cinta Urgellés Pino 16 filla
66 4 Antonio Cid Pla 50 manyà
Cinta Pino Canalda 53 esposa
Cinta Cid Pino 22 filla
Pedro Cid Alomá 35 manyà
67 3 Francisco Franch Estupiñá 67 llaurador
Concepción Sorribes Gilabert 65 esposa
Francisca Franch Sorribes 23 filla
68 3 Concepción Arques Vallejo 68 viuda
Francisco Franch Arques 28 fill jornaler
Teresa Callau Gilabert 25 Filla política
69 2 Salvador Benito Gilabert 47 jornaler
Teresa Franch Franch 46 esposa
70 3 Joaquin Llaó Curto 25 jornaler
Teresa Benito Franch 46 esposa
Teresa Llaó Benito 1 filla
71 4 Sebastián Santiago Bo 30 llaurador
Cinta Bonet Callau 29 esposa
Cinta Santiago Bonet 5 filla
Regina Santiago Bonet 2 filla
72 5 Francisco Rius Bo 42 jornaler
Cinta Turón Valldepérez 41 esposa
Cinta Ruiz Turón 18 filla
Francisco Ruiz Turón 16 fill
Mercedes Ruiz Turón 2 filla
73 3 Salvador Franch Casanova 27 jornaler
Providencia Panisello Roca 25 esposa
Providencia Franch Panisello 1 filla
74 6 Domingo Aliau Arques 56 llaurador
Teresa Pagá Ferré 54 esposa
Domingo Aliau Pagá 25 fill
Teresa Aliau Pagá 18 filla
José Aliau Pagá 22 fill
Pedro Aliau Pagá 6 fill
75 4 Joaquïn Turón Valldepérez 33 jornaler
Teresa Tomás Culvi 30 esposa
Teresa Turón Tomás 7 filla
José Turón Tomás 1 fill
76 2 Joaquin Turón Ramírez 67 llaurador
Francisca Valldepérez Moreso 65 esposa
77 5 Teresa Pons Ventura 58 viuda
Salvador Valldepérez Pons 27 fill jornaler
Germán Valldepérez Pons 22 fill
Ramón Valldepérez Pons 18 fill
Teresa Valldepérez Pons 16 filla
78 3 Domingo Valldepérez Pons 28 jornaler
Rosa Roig Subirats 25 esposa
Domingo Valldepérez Roig 1 fill
79 3 Juan Franch Ferré 29 llaurador
Concepción Turón Valldepérez 24 esposa
Concepción Franch Turón 2 filla
80 6 José Santiago Rosell 56 jornaler
Francisca Alia Arques 50 esposa
Concepción Santiago Alia 14 filla
Manuela Santiago Alia 12 filla
Francisca Santiago Alia 10 filla
Francisco Culvi Santiago 10 net
81 3 José Franch Estupiñá 65 jornaler
Bernarda Ferré Bo 62 esposa
Teresa Franch Ferré 22 filla
82 4 Sebastián Santiago Rosell 55 jornaler
Teresa Bo Masdeu 56 esposa
Primitiva Santiago Bo 20 filla
Carmen Santiago Bo 14 filla
83 2 José Santiago Bo 27 jornaler
Josefa Sorribes Colomines 23 esposa
84 3 Salvador Panisello Tomás 29 jornaler
María Tomás Culvi 27 esposa
Cinta Panisello Tomás 1 filla
85 7 José Vila Fatsini 45 llaurador
Amalia Benito Panisello 42 esposa
Cinta Vila Benito 13 filla
José Vila Benito 10 fill
Ramón Vila Benito 9 fill
Josefa Vila Benito 7 filla
86 1 María Panisello Franch 80 viuda
87 4 Francisco Panisello Juan 65 llaurador
Teresa Tomás Trilla 59 esposa
Josefa Panisello Tomás 20 filla
Juan Panisello Tomás 23 fill
88 2 José Callau Gilabert 27 llaurador
Francisca Valldepérez Culvi 25 esposa
89 3 Francisca Asensio Gilabert 60 viuda
Francisca Franch Asensio 35 filla
Teresa Franch Asensio 28 filla
90 4 Domingo Callau Sorribes 51 llaurador
Teresa Gilabert Casanova 49 esposa
Domingo Callau Gilabert 22 fill
Josefa Callau Gilabert 13 filla
91 3 Francisco Fosch Curto 27 jornaler
María Casanova Castells 24 esposa
María Fosch Casanova 3 filla
92 3 Francisco Fosch Curto 28 llaurador
Maria Castells Casanova 26 esposa
María Fosch Castells 3 filla
93 4 Francisco Fosch Franch 60 llaurador
Josefa Curto Benito 65 esposa
Ramón Fosch Curto 24 fill
María Fosch Curto 15 filla
94 3 José Bertomeu Gilabert 32 jornaler
Josefa Queral Vila 27 esposa
Juan Bertomeu Queral 5 fill
95 2 Juan Bertomeu Arques 62 llaurador
Manuela Gilabert Ballesté 63 esposa
96 3 José Curto Panisello 39 llaurador
Teresa Franch Asensio 39 esposa
Teresa Curto Franch 17 filla
97 5 Ramón Agramunt Fabra 42 llaurador
Cinta Franch Panisello 42 esposa
Ramón Agramunt Franch 20 fill
Cinta Agramunt Franch 17 filla
Josefa Agramunt Franch 14 filla
98 4 Pascual Pagá Bertomeu 23 llaurador
Teresa Franch Torta 28 esposa
José Pagá Franch 5 fill
Juan Pagá franch 2 fill
99 4 Josefa Culvi Pagá 48 viuda
Juan Franch Culvi 21 fill llaurador
Domigo Franch Culvi 18 fill
Mateo Franch Culvi 16 fill
100 2 José Culvi Franch 26 llaurador
Josefa Franch Culvi 24 esposa
101 3 Joaquín Bel Martí 70 jornaler
Salvador Bel Vidal 21 fill
Carmen Bel Vidal 17 filla
102 2 José Curto Franch 30 llaurador
Mercedes Vidal Agramunt 25 esposa
103 6 José Vergés Beltrán 32 llaurador
Josefa Franch Ferré 29 esposa
Josefa Vergés Franch 13 filla
José Vergés Franch 11 fill
Juan Vergés Franch 7 fill
Domingo Vergés Franch 1 fill
104 5 Joaquin (Banchele) Colomer 28 jornaler
Raimunda Baiges Rodríguez 26
Josefina (Banchele) Baiges 8 filla
Carmen (Banchele) Baiges 6 filla
Joaquina (Banchele) Baiges 3 filla
105 3 Antonio Verges Pino 28
Consuelo Franch  + 25
Josefa Verges Franch 1 filla
106 3 Juan Valldepérez Panisello 35 llaurador
Maria Franch Asensio 30 esposa
Juan Valldepérez Franch 9 fill
107 5 Estanislao Bonet Subirats 33 propietari
Josefa Gilabert Andreu 27 esposa
Juan Bonet Gilabert 7 fill
Josefa Bonet Gilabert 5 filla
Rosendo Bonet Gilabert 1 fill
108 2 Juan Tomás Ventura 26 llaurador
Agustina Bladé Esmeralda 23 esposa
109 4 Francisco Tomás Culvi 38 propietari
Teresa Panisello Tomás 37 esposa
Teresa Tomás Panisello 11 filla
Cinta Tomás Panisello 4 filla
110 3 Pedro Tomás Culvi 33 propietari
Rosa Turón Valldepérez 30 esposa
Juan Tomás Turón 4 fill
111 4 Pedro Tomás Franch 60 propietari
Teresa Culvi Llambrich 55 esposa
Juan Tomás Culvi 28 fill
Jaime Vergez Rodriguez 12 criat
112 2 Joaquin Turón Gilabert 27 llaurador
Josefa Tomás Culvi 22 esposa
113 3 José Curto Gilabert 37 propietari
Cinta Bó Franch 30 esposa
Nieves Curto Bó 11 filla
114 4 José Bo Franch 30 llaurador
Josefa Bertomeu Ventura 29 esposa
José Bó Bertomeu 4 fill
Josefa Bó Bertomeu 8 filla
115 2 José Bó Masdeu 61 llaurador
Vicenta Franch Valldepérez 59 esposa
116 4 Francisco Tomás Franch 59 llaurador
Cecília (Revalda) Ventura 48 esposa
Teresa Tomás Ventura 13 filla
Domingo Tomás Ventura 19 afillat
117 6 Salvador Bo Masdeu 50 llaurador
Josefa Franch Asensio 40 esposa
Francisco Bó Beltrán 18 afillat
Salvador Bó Beltrán 21 afillat
José Bó Franch 9 fill
Carmen Bo Franch 4 filla
118 2 Juan Bo Masdeu 58 llaurador
María Arques Asensio 50 esposa
119 3 José Casanova Franch 27 propietari
Teresa Casanova Bertomeu 28 esposa
José Casanova Casanova 2 fill
120 3 Juan Bó Arques 29 propietari
María Ribes Agramunt 24 esposa
José Bó Ribes 7m fill
121 2 José Franch Arques 33 propietari
Cinta Bo Arques 25 esposa
122 3 Francisco Bo Izquierdo 28 llaurador
Josefa Arques Panisello 24 esposa
Francisco Bó Arques 1 fill
123 3 Enrique Culvi Franch 27 llaurador
Dolores Ribes Masdeu 23 esposa
Dolores Culvi Ribes 1 filla
124 3 José Ribes Agramunt 30 propietari
Josefa Franch Arques 29 esposa
Asunción Ribes Franch 2 filla
125 4 Francisco Verges Beltrán 34 jornaler
Jacinta Arques Gilabert 30 esposa
Carmen Verges Arques 4 filla
José Verges Arques 2 fill
126 3 Celestino Ignacio Ramón 30 jornaler
Carmen Vidal Sorribes 26 esposa
Celestino Ignacio Vidal 3 fill
127 2 Sebastián Segarra Arques 24 llaurador
Cinta Esmel Arques 22 esposa
128 2 Francisco Ribes Masdeu 58 propietari
María Agramunt Fabra 58 esposa
129 1 Francisca Panisello Franch 70 viuda criada
130 2 Rafael Casanova Creciente 27 jornaler
Josefa Arques Roig 25 esposa
131 4 José Arques Franch 59 llaurador
Concepción Gilabert Casanova 50 esposa
Rafael Arques Panisello 22 fill
Joaquin Arques Panisello 17 fill
132 4 José Caballé Roig 36 perruquer
Concepción Sañé Borràs 34 esposa
Adelina Caballé Sañé 8 filla
José Caballé Sañé 5 fill
133 2 Daniel (Roch) Curto 36 carreter
Teresa Queral Beltri 38 esposa
134 4 Francisco Santiago Aliau 27 jornaler
Serafina Celma  + 27 esposa
Serafín Santiago Celma 4 fill
Juan Santiago Celma 1 fill
135 2 Tomás Bo Vila 72 propietari
Teresa Sorribes Pons 66 esposa
136 3 Agustín Ardid Bertomeu 36 jornaler
María Bel Vidal 27 esposa
Agustín Ardid Bel 2 fill
137 3 Juan Ardit Bertomeu 34 jornaler
Francisca Arlández Cabrera 28 esposa
Cinta Ardid Arlández 2 fill
138 2 Juan Ardid Ayet 70 propietari
Feliciano Bertomeu Casanova 60 esposa
139 7 Juan Casanova Tomás 54 jornaler
Salvadora Castells Callau 44 esposa
Cinta Casanova Castells 20 filla
Juan Casanova Castells 23 fill
Salvadora Casanova Castells 18 filla
Providencia Casanova Castells 15 filla
Teresa Casanova Castells 10
140 2 Juan Aliau Pagá 27 llaurador
Rosa Franch Sorribes 24 esposa
141 4 Ramón Vicente Sanz 30 jornaler
Liberata Amelia + 26 esposa
Juan Vicente Amelia 4 fill
Ramón Vicente Amelia 2 fill
142 4 Bautista García Bono 53 jornaler
Eleuteria Pérez (Santaveruz) 50 esposa
Antonia García Pérez 24 filla
Ernesto García Pérez 14 fill
143 4 José Pagá Fabra 30 llaurador
Teresa Gilabert Andreu 27 esposa
Teresa Pagá Gilabert 2 filla
José Pagá Gilabert 5 fill
144 3 Ramón Franch Ferré 36 propietari
Josefa Franch Sorribes 34 esposa
Asunción Franch Franch 6 filla
145 4 José Arques Panisello 35 jornaler
Josefa Bonet Calvet 24 esposa
José Arques Bonet 9 fill
Juan Arques Bonet 1 fill
146 3 Jacinto Arques Panisello 30 jornaler
Elisa Vila Casanova 28 esposa
Agustín Arques Vila 3 fill
147 3 Salvador Noche Curto 26 jornaler
Cinta Curto Franch 26 esposa
Josefa Noche Curto 2 filla
148 3 José Pagá Curto 57 llaurador
Josefa Fabra Benito 55 esposa
Josefa Pagá Fabra 20 filla
149 3 Tomás Casanova Martí 28 llaurador
María Noche Benito 27 esposa
Juan Casanova Noche 2 fill
150 4 Francisco Bo Masdeu 53 llaurador
Manuela Izquierdo Valldepérez 53 esposa
Agustín Bo Izquierdo 10 fill
Carmen Bo Izquierdo 8 fill
151 4 Joaquin Franch Matamoros 50 jornaler
Francisca Franch Tomás 52 esposa
María Franch Franch 19 filla
152 4 Juan Denoche Curto 28 jornaler
Teresa Turón Casanova 28 esposa
Teresa Denoche Turón 6 filla
Josefa Denoche Turón 4m filla
153 4 Federico Jardí (Contel) 36 comerciant
Gertrudis Samper Astor 32 esposa
Luís Jardí Samper 6 fill
Ana Jardí Samper 4 filla
154 5 Juan Bonet (Serrat) 32 metge
Josefa Bó Benito 21 esposa
José Bonet Bó 4 fill
Juan Bonet Bó 3 fill
Pedro Bonet Bo 2 fill
155 2 José Bó Arques 60 jornaler
Teresa Benito Gilabert 60 esposa
156 6 Rafael Franch Franch 38 ferrer
Cinta Turón Casanova 35 esposa
Ramón Franch Turón 19 fill
Montserrat Franch Turón 5 filla
Guadalupe Franch Turón 2 filla
Cinta Franch Turón 12 filla
157 3 José Piñol Pagá 27 jornaler
Josefa Aliau Serral 28 esposa
Josefa Piñol Aliau 1 filla
158 9 Francisco Rius Arques 34 panader
Catalina Segarra Arques 31 esposa
José Ruis Segarra 8 fill
Francisca Rius Segarra 5 filla
Juan Rius Segarra 2 fill
Vicente Múria (Cohí) 61 criat
Josefa Turón Vidal 18 criada
Teresa Rius Tomás 14 criada
Francisco Arques (…) 10 criat
159 3 Salvador Franch Casanova 30 llaurador
Teresa Masiá Zaragoza 23 esposa
Asunción Franch Masià 2m filla
160 3 Joaquín Sales Expósito 27 jornaler
Teresa Bertomeu Franch 24 esposa
Joaquín Sales Bertomeu 2 fill
161 3 Ramona Franch Casanova 50 viuda
José Bertomeu Franch 22 fill
Salvador Bertomeu Franch 15 fill
162 8 Antonio Verges Pino 50 llaurador
Francisca Franch Casanova 50 esposa
Marcelino Verges Franch 26 fill
Antonio Verges Franch 18 fill
Cecilia Verges Franch 23 filla
Francisca Verges Franch 15 filla
Paula Verges Franch 12 filla
Teresa Verges Franch 9 filla
163 3 Tomás Gilabert Masdeu 52 propietari
Juan Gilabert Mayo 25 fill
Josefa Gilabert Mayo 21 filla
164 4 José Pujol Tomás 27 jornaler
María Gilabert Mayo 26 esposa
María Pujol Gilabert 6 filla
José Pujol Gilabert 2 fill
165 7 Juan Pagá Roig 50 llaurador
Cinta Tomás Pagá 40 esposa
Teresa Pagá Tomás 22 filla
Cinta Pagá Tomás 20 filla
Juan Pagá Tomás 19 fill
Francisco Pagá Tomás 14 fill
Julia Pagá Tomás 12 filla
166 4 Francisco Franch Gilabert 35 llaurador
Josefa Curto Gilabert 35 esposa
Francisco Franch Curto 9 fill
Juan Franch Curto 4 Fill
167 4 José Fabra Culvi 34 Empleat
Francisca Curto Jardí 28 esposa
José Fabra Curto 9 fill
Joaquín Fabra Curto 4 fill
168 1 Teresa Vila Casanova 53 viuda propietària
169 3 Juan Fabra Alomá 55 jornaler
Francisca Culvi Bertomeu 52 esposa
María Bertomeu Ferré 89 criada
170 3 José Franch Casanova 32 jornaler
Josefa Esmel Benito 29 esposa
José Franch Esmel 7 fill
171 2 Tomás Durán Querol 27 jornaler
Teresa Fornós Escurriola 24 esposa
172 3 Juan Hernández Bertomeu 34 llaurador
Francisca Franch Franch 24 esposa
Juan Hernández Franch 8 fill
173 4 Pedro (Monzo) Gilabert 40 jornaler
Catalina Verula Expósita 36 esposa
Pedro Monzó Verula 9 fill
Josefa Monzo Verula 8 filla
174 5 María Espluga Culell 40 viuda comadrona
Francisco Gilabert Espluga 19 fill
José Gilabert Espluga 15 fill
Juan Gilabert Espluga 12 fill
Mercedes Gilabert Espluga 12 filla
175 6 Juan Bó Arques 59 propietari
Teresa Arques Fabra 44 esposa
Juan Bó Franch 21 fill
Josefa Bo Arques 15 filla
Rosa Bo Arques 13 filla
Salvador Bo Arques 8 fill
176 7 José Gilabert Sales 42 llaurador
Teresa Serral Gilabert 36 esposa
Josefa Gilabert Serral 17 filla
Francisco Gilabert Serral 15 fill
Juan Gilabert Serral 9 fill
Salvador Gilabert Serral 8 fill
Francisca Gilabert Serral 4 filla
177 3 Agustín Franch Sales 28 jornaler
Consuelo Culvi Franch 25 esposa
Josefa Franch Culvi 3 filla
178 6 José Vidal Rius 51 jornaler
Francisca Franch Fosch 54 esposa
Francisco Vidal Franch 23 fill
Teresa Vidal Franch 17 filla
Salvador Vidal Franch 14 fill
Ramón Vidal Franch 10 fill
179 6 Ramón Benet Curto 63 llaurador
Cinta Panisello Franch 50 esposa
Leocadia Benet Panisello 17 filla
Josefa Cid Melich 23 criada
Ramon Roca Benet 20 nebot
Felipe Roca Benet 14 nebot
180 6 Joaquin Bel Vidal 35 jornaler
Teresa (Royo) Bertomeu 38 esposa
Joaquin Bel (Royo) 16 fill
Francisco Bel (Royo) 14 fill
Teresa Bel (Royo) 5 filla
Salvador Bel (Royo) 1 fill
181 4 Josefa Gilabert Zaragoza 46 viuda
Juan Gilabert Gilabert 22 fill
José Bo Andreu 14 afillada
Joaquin Gilabert Gilabert 18 fill
182 3 Francisco Fabra Curto 29 jornaler
Mercedes Monrós Gilabert 28 esposa
Francisco Fabra Monrós 6 fill
183 3 José Bonet Agramunt 50 jornaler
Manuela España LLofrid 53 esposa
Alejandro Bonet España 23 fill
184 4 Rafael Ruell Expósito 27 jornaler
Cinta Franch Porres 22 esposa
Josefa Ruell Franch 4 filla
Rafael Ruell Franch 2 fill
185 6 Rafael Zaragoza Sorribes 40 ramader
Teresa Santiago Bó 40 esposa
Rafael Zaragoza Santiago 14 fill
Francisco Zaragoza Santiago 12 fill
Ramón Martí Andreu 20 criat
Providencia Cid Melich 20 criada
186 2 Arturo Valldepérez Turón 50 jornaler
María Cinta Rius Pons 40 esposa
187 7 José Valldepérez Moreso 59 llaurador
Francisca Turón Ramírez 58 esposa
Alejo Valldepérez Turón 25
Joaquin Valldepérez Turón 25
Francisca Valldepérez Turón 20
Francisco Valldepérez Turón 21
Teresa Valldepérez Turón 14
188 5 Francisco Vidal Sorribes 40 jornaler
Dolores Agramunt Fabra 40 esposa
Francisco Vidal Agramunt 8 fill
José Vidal Agramunt 5 fill
Dolores Vidal Agramunt 1 filla
189 2 Domingo Turón Ramírez 65 jornaler
Josefa Casanova Pons 63 esposa
190 3 Juan Vidal Sorribes 30 jornaler
Francisca Esmel Benito 23 esposa
Juan Vidal Esmel 1 fill
191 3 José Bel Vidal 35 jornaler
Cinta Turón Zaragoza 35 esposa
Cinta Bel Turón 1 fill
192 4 José Turón Zaragoza 30 llaurador
Cinta Esmel Benito 28 esposa
Salvador Turón Esmel 4 fill
José Turón Esmel 1 fill
193 4 Juan Turón Zaragoza 42 propietari
Francisca Franch Sales 33 esposa
Juan Turón Franch 14 fill
Agustín Turón Franch 6 fill
194 2 José Pascual Ventura Peña 39 mestre
Ramona (Lucio?) Pagà 34 esposa
195 2 Juan Turón Ramírez 70 propietari
Dolores Zaragoza Bo 70 esposa
196 2 Francisco Vidal Arques 65 jornaler
María Sorribes Font 64 esposa
197 3 José Llaó Curto 29 propietari
Francisca Franch Franch 26 esposa
Josefa Llaó Franch 4 filla
198 3 Francisco Llaó Ballesté 60 propietari
Cinta Curto Salvadó 58 esposa
Maria Llaó Curto 22 esposa
199 5 Francisco Zaragoza Sorribes 32 propietari
Josefa Vidal Agramunt 28 esposa
Francisco Zaragoza Vidal 7 fill
Josefa Zaragoza Vidal 3 filla
Cinta Zaragoza Vidal 2 filla
200 4 Francisco Franch Matamoros 45 jornaler
Teresa Sorribes Roca 40 esposa
Domingo Franch Sorribes 10 fill
Francisca Franch Sorribes 5 filla
201 3 José Turón Gilabert 29 jornaler
Cinta Royo Bertomeu 22 esposa
Guillermo Turón Royo 2m fill
202 2 José Segarra  + 60 llaurador
Teresa Arques Pagá 52 esposa
203 2 Juan Zaragoza Sorribes 41 llaurador
Rosa Arques Fabra 41 esposa
204 4 Salvador Zaragoza Sorribes 35 propietari
Francisca Bertomeu Gilabert 28 esposa
Francisca Zaragoza Bertomeu 7 filla
Cinta Zaragoza Bertomeu 3 filla
205 5 José Martí Martínez 37 jornaler
Marcela Tomás Culvi 34 esposa
José Martí Tomás 10 fill
Teresa Martí Tomás 7 filla
Nieves Martí Tomás 8m filla
206 3 Salvador Sorribes Franch 30 jornaler
Providencia Gilabert Culvi 29 esposa
Salvador Sorribes Gilabert 7m fill
207 2 Tomás Sorribes Fons 62 jornaler
María Franch Casanova 60 esposa
208 5 Juan Sorribes Franch 39 jornaler
Teresa Agramunt Fabra 38 esposa
Teresa Sorribes Agramunt 12 filla
Mercedes Sorribes Agramunt 8 filla
Amparo Sorribes Agramunt 2 filla
209 4 Ismael Pagá Batista 28 ferrer
Cinta Vidal Franch 26 esposa
Ismael Pagá Vidal 3 fill
Cinta Pagá Vidal 1
210 4 Francisco Esmel González 40 jornaler
Teresa Turón Vidal 30 esposa
Francisca Esmel Turón 4 filla
José Esmel Turón 3 fill
211 2 Juan Turón Gilabert 60 propietari
Ramona Aliau Verge 60 esposa
212 2 Juan Turón Aliau 25 llaurador
Francisca Rajadel Segura 25 esposa
213 5 José Subirats Panisello 35 propietari
María Bó Tomás 24 esposa
José Subirats Bó 12 fill
Josefa Subirats Bó 7 filla
Francisco Subirats Bó 4 fill
214 1 Amalia Panisello Franch 80 viuda
215 3 Juan Ferré Panisello 31 jornaler
Concepción Sorribes Franch 35 esposa
Josefa Ferré Sorribes 5 filla
216 4 Domigo Ferré Panisello 38 llaurador
Teresa Aliau Bó 25 esposa
Teresa Ferré Aliau 3 filla
Domingo Ferré Aliau 2m fill
217 2 Domingo Aliau Verge 64 propietari
Pilar Turón Gilabert 62 esposa
218 3 José Panisello Turón 27 jornaler
Josefa Aliau Forés 22 esposa
José Panisello Aliau 9m fill
219 3 Juan Aliau Arques 50 jornaler
Josefa Forés Roca 45 esposa
Juan Aliau Forés 10 fill
220 4 Josefa Arques Fabra 50 viuda
José Sorribes Arques 24 fill
Francisco Sorribes Arques 18 fill
Francisca Sorribes Arques 21 filla
221 7 Rufo Turón Royo 57 jornaler
Juan Turón Royo 22 fill
Josefa Turón Royo 25 filla
Francisca Turón Royo 21 filla
María Turón Royo 27 filla
Josefa Royo Turón 11 neta
Francisca Royo Turón 9 neta
222 4 José Valldepérez Pons 27 jornaler
Josefa Sorribes Arques 26 esposa
José Valldepérez Sorribes 6 fill
Secundino Valldeperez Sorribes 6m fill
223 2 Benito Fabra Panisello 75 propietari
María Arques Gilabert 72 esposa
224 4 Juana Bonfill Curto 50 viuda
Josefa Roca Bonfill 21 filla
Angeles Roca Bonfill 14 filla
Cinta Roca Bonfill 11 filla
225 4 Ramón Franch Gilabert 49 jornaler
Josefa Favá Franch 48 esposa
Josefa Franch Favá 18 filla
José Franch Favá 6 fill
226 2 José Franch Arques 50 jornaler
María Tomás Tomás 49 esposa
227 5 Felipe Pagá Alomá 67 jornaler
José Favá Franch 36 fill
Josefa Bó Beltrán 29 Filla política
Josefa Favá Bó 5 neta
Enriqueta Favá Bó 1 net
228 9 Salvador Franch Arques 50 jornaler
Cinta Gilabert Baiges 49 esposa
Juan Franch Gilabert 24 fill
Francisca Franch Gilabert 21 filla
Josefa Franch Gilabert 19 filla
Providencia Franch Gilabert 17 filla
José Franch Gilabert 14 fill
Francisco Franch Gilabert 10 fill
Gaspar Franch Gilabert 8 fill
229 5 José Valldepérez Turón 32 jornaler
Cinta Roig Subirats 31 esposa
Cinta Valldepérez  Roca 8 filla
José Valldepérez Roig 5 fill
Francisca Valldepérez Roig 2 filla
230 1 Francisco Roca Agramunt 68 jornaler
231 4 Ramón Bel Vidal 33 jornaler
Teresa Franch Roca 30 esposa
Ramón Bel Franch 3 fill
José Bel Franch 2m fill
232 4 Cinta Roig Prades 62 viuda
Francisca Roca Roig 23 filla
Mercedes Roca Roig 16 filla
Francisco Roca Roig 21 fill
233 6 Juan Roca Agramunt 48 jornaler
Teresa Turón Royo 48 esposa
Juan Roca Turón 21 fill
Cinta Roca Turón 14 filla
Francisco Roca Turón 12 fill
Agustín Roca Turón 6 fill
234 4 José Verge Gavaldá 28 rellotger
Teresa Roca Turón 24 esposa
Soledad Verge Roca 4 filla
Teresa Verge Roca 15 dies filla
235 2 María Roca Franch 65 viuda
María Forés Roca 45 filla
236 2 Juan Roca Roig 26 jornaler
Josefa Fabra Bienvenida 27 esposa
237 5 Juan Panisello Pagá 40 jornaler
Josefa Sorribes Bertomeu 35 esposa
Josefa Panisello Sorribes 14 filla
Cinta Panisello Sorribes 10 filla
Palmira  Panisello Sorribes 3 filla
238 4 Ramón Ripoll Panisello 31 jornaler
Francisca Panisello Roca 27 esposa
Francisca Ripoll Panisello 6 filla
Mercedes Ripoll Panisello 3 filla
239 6 Jaime Panisello Pagá 58 jornaler
Francisca Gilabert Chalé 52 esposa
Concepción Panisello Roca 21 filla
Jaime Panisello Gilabert 19 fill
Juan Panisello Gilabert 16 fill
Josefa Panisello Gilabert 8 filla
240 3 Ramón Roig Subirats 26 jornaler
María Bertomeu Pons 26 esposa
Francisco Roig Bertomeu 5 m fill
241 1 Francisca Pons Panisello 65 viuda
242 4 José Bertomeu Pons 32 jornaler
Francisca Panisello Tomás 31 esposa
José Bertomeu Panisello 7 fill
Josefa Bertomeu Panisello 4 filla
243 5 Josefa Agramunt Casanova 78 viuda
José Sorribes Agramunt 30 fill
Josefa Bertomeu Arques 28 Filla política
José Sorribes Bertomeu 5 net
Josefa Sorribes Bertomeu 2m filla
244 8 Jaime Crua Mur 80 llaurador
Juan Pujol Ramírez 51 Fill polític
Francisca Crua Pons 40 filla
Juan Pujol Crua 21 net
Jaime Pujol Crua 17 net
José Pujol Crua 16 net
Francisca Pujol Crua 12 neta
Rafael Pujol Crua 7 fil
245 5 Salvador Sorribes Agramunt 53 jornaler
Francisca Turón Zaragoza 40 esposa
Juan Sorribes Turón 18 fill
José Sorribes Turón 15 fill
Cinta Sorribes Turón 8 filla
246 3 Ramón Melich Curto 28 jornaler
Cerilda Rubiales Expósita 25 esposa
Ramón Melich Rubiales 3 fill
247 2 Rafael Bonet Agramunt 58 taverner
Josefa Arques Bertomeu 58 esposa
248 4 Juan Subirats Panisello 30 jornaler
Cinta Casanova Franch 27 esposa
Josefa Subirats Casanova 3 filla
Cinta Subirats Casanova 5m
249 2 Juan Subirats Bertomeu 75 llaurador
Josefa Panisello Curto 68 esposa
250 2 José Agramunt Sorribes 27 jornaler
Amparo Vidal Agramunt 22 esposa
251 3 José Vidal Arques 50 jornaler
Josefa Agramunt Fava 49 esposa
José Vidal Agramunt 23 fill
252 5 Salvador Sorribes Bertomeu 35 jornaler
Josefa Beltri Sorribes 30 esposa
Salvador Sorribes Beltri 5 fill
Josefa Sorribes Beltri 10 filla
Martín Sorribes Beltri 4 fill
253 10 Juan Fabra Sorribes 50 jornaler
Josefa Ripoll Panisello 48 esposa
José Fabra Ripoll 22 fill
Pedro Fabra Ripoll 20 fill
Josefa Fabra Ripoll 17 filla
Cinta Fabra Ripoll 14 filla
Ramón Fabra Ripoll 12 fill
Dolores Fabra Ripoll 7 filla
Arturo Fabra Ripoll 5 fill
Agustín Fabra Ripoll 4m fill
254 3 Rafael Andreu Aragonés 27 jornaler
Concepción Ripoll Panisello 28 esposa
Rafael Andreu Ripoll 3 fill
255 2 Teresa Culvi Bertomeu 58 viuda
Andrés Tomás Culvi 21 fill
256 4 Felipe Franch Matamoros 39 jornaler
Francisca Sorribes Roca 38 esposa
Felipe Franch Sorribes 13 fill
Francisco Franch Sorribes 10 fill
257 7 Jaime Roca Masdeu 38 jornaler
Vicenta Morales Gras 36 esposa
Jaime Roca Morales 17 fill
Cinta Roca Morales 15 filla
María Roca Morales 10 filla
Juan Roca Morales 11 fill
Elvira Roca Morales 9m
258 3 Francisco Turón Gilabert 28 jornaler
Encarnación Culvi Franch 30 esposa
Carmen Turón Culvi 7 filla
259 5 Pedro Culvi Bertomeu 58 jornaler
Salvador Culvi Franch 22 fill
Francisco Culvi Franch 20 fill
Juan Culvi Franch 17 fill
Josefa Culvi Franch 13 filla
260 8 Juan Royo Bertomeu 40 llaurador
Teresa Arques Asensio 39 esposa
Teresa Royo Arques 16 filla
Cinta Royo Arques 14 filla
Josefa Royo Arques 10 filla
Juan Royo Arques 8 fill
Regina Royo Arques 5 filla
Serafín Royo Arques 3 fill
261 5 José Arques Asensio 45 jornaler
Cinta Franch Asensio 42 esposa
Cinta Arques Franch 21 filla
Josefa Arques Franch 16 filla
Francisco Arques Franch 10 fill
262 5 José Andreu Sorribes 50 jornaler
Josefa Arques Asensio 48 esposa
Tomás Andreu Arques 21 fill
Cinta Andreu Arques 16 filla
Angela Andreu Arques 14 filla
263 2 Francisco Beltri Panisello 24 jornaler
Nieves Andreu Arques 22 esposa
264 6 José Blanch Arques 50 llaurador
Josefa Turón Casanova 39 esposa
Josefa Blanc Turón 19 filla
José Blanc Turón 14 fill
Teresa Blanc Turón 3 filla
Josefa Arques Valero 74 criada
265 5 Ramón Turón Royo 45 jornaler
Josefa Hernández Bertomeu 42 esposa
Josefa Turón Hernández 22 filla
Cinta Turón Hernández 16 filla
José Turón Hernández 12 fill
266 2 Francisco Turón Hernández 24 jornaler
Vicenta Valls Aliau 21 esposa
267 6 Joaquín Bonet (Manech) 45 jornaler
Cinta Sanchez (Gaseni) 42 esposa
José Bonet Sanchez 20 fill
Cinta Bonet Sanchez 11 filla
Alberto Bonet Sanchez 5 fill
Leonor Bonet Sanchez 2
268 2 Francisco Andreu Jové 78 propietari
Antonia Aragonés Queral 70 esposa
269 3 Teresa Roca Masdeu 50 viuda
Cinta Sorribes Roca 15 filla
Teresa Masdeu Casanova 85 mare
270 2 Salvador Franch Gilabert 28 jornaler
Angeles Sorribes Roca 20 esposa
271 6 Carlos Benet (Domenech) 40 llaurador
Cinta Andreu Aragonés 34 esposa
Francisco Benet Andreu 18 fill
Cinta Benet Andreu 11 filla
José Benet Andreu 8 fill
Emilia Benet Andreu 1 filla
272 6 Domingo Sorribes Rius 64 jornaler
María Cabrera Arques 50 esposa
Cinta Sorribes Cabrera 20 filla
Josefa Sorribes Cabrera 18 filla
Agustín Sorribes Cabrera 9 fill
Carmen Sorribes Cabrera 5 fila
273 2 José Roca Bonfill 27 jornaler
Josefa Bertomeu Arques 26 esposa
274 1 María Arques Casanova 67 viuda
275 4 Juan Bertomeu Arques 40 jornaler
Francisca Franch Sorribes 38 esposa
Francisca Bertomeu Franch 13 filla
Enriqueta Bertomeu Franch 4 filla
276 5 Francisco Bertomeu Arques 31 jornaler
Cinta Benito Carles 29 esposa
Leonor Bertomeu Benito 1 filla
Nieves Bertomeu Benito 1 filla
Cinta Bertomeu Benito 3 filla
277 5 Providencia Gilabert Sorribes 36 viuda
Marcelino Genero Hermiño 30 pariente
Domingo Bertomeu Gilabert 17 fill
Providencia Bertomeu Gilabert 15
José Gilabert Culvi 25 criat
278 5 José Arasa Vidal 47 jornaler
María Mauri Fabra 47 esposa
José Arasa Mauri 24 fill
María Arasa Mauri 23 filla
Juan Arasa Mauri 5 fill
279 2 Francisco Sorribes Colomines 26 jornaler
Pilar Bertomeu Ramírez 24 esposa
280 5 Francisco Sorribes Rius 55 jornaler
Josefa Colomines Gilabert 47 esposa
Francisca Sorribes Colomines 18 filla
Teresa Sorribes Colomines 16 filla
José Sorribes Colomines 13 fill
281 3 Ramón Bertomeu Rovira 19 jornaler
Teresa Bertomeu Rovira 16 germana
Agustín Bertomeu Rovira 11 germà
282 4 Joaquín Franch Fosch 60 jornaler
Teresa Casanova Granés 58 esposa
Isabel Franch Casanova 24 filla
Joaquín Franch Casanova 17 fill
283 2 Rosendo Bertomeu Rovira 26 jornaler
Rosa Franch Casanova 20 esposa
284 3 Daniel Estellé (Talarut) 45 empleat
Josefa Mascarell March 44 esposa
Candida Mascarell (Muria) 13 neboda
285 5 José Curto Vidal 60 jornaler
Josefa Valldepérez Carles 60 esposa
Agustín Curto Valldepérez 27 fill
Juan Curto Valldepérez 26 fill
Cinta Curto Valldepérez 20 filla
286 6 José Nadal Reverté 43 jornaler
Teresa López Blanch 33 esposa
María Nadal López 15 filla
Joaquín Nadal López 11 fill
José Nadal López 7 fill
Teresa Nadal López 2 filla
287 9 Melanio Zaragoza Campins 50 jornaler
Rosario Prats Gomar 44 esposa
Melanio Zaragoza Prats 19 fill
Arturo Zaragoza Prats 17 fill
Vicente Zaragoza Prats 10 fill
Rosario Zaragoza Prats 8 filla
María Zaragoza Prats 6 filla
Magdalena Zaragoza Prats 2 filla
Vicenta Zaragoza Padrós 80 mare
288 9 Francisco Roig Panisello 65 jornaler
Cinta Salvadó Paloch 46 esposa
Salvador Roig Salvadó 19 fill
Rafael Roig Salvadó 18 fill
Arturo Roig Salvadó 13 fill
Joaquín Roig Salvadó 10 fill
Cinta Blanch Piñol 11 criada passavolant
Juan Blanch Piñol 22 criat passavolant
José Blanch Piñol 25 criat passavolant
289 3 Tomás Gilabert Salvadó 22 jornaler
Cinta Vizcarro Moreno 22 esposa
Tomás Gilabert Vizcarro 1 fill
290 6 José Fabra Benito 62 jornaler
Teresa Casanova Navarro 48 esposa
Juan Franch Casanova 20 fill
Savador Franch Casanova 23 fill
Cinta Fabra Bertomeu 20 filla
Josefa Fabra Casanova 12 filla
291 6 José Salaet Gilabert 35 propietari
Inocencia Moreno Fumadó 30 esposa
José Salaet Rius 13 fill
Juan Salaet Rius 10 fill
Francisco Salaet Rius 7 fill
Providencia Salaet Moreno 3 filla
292 3 Francisco Bertomeu Rovira 27 jornaler
Francisca Fabra Roca 25 esposa
Primitivo Bertomeu Fabra 4m
293 3 José Ardid Bertomeu 28 jornaler
Josefa Bel Vidal 25 esposa
Feliciana Ardid Bel 7m filla
294 4 Agustín Gilabert Sorribes 30 jornaler
Providencia Sorribes Roca 30 esposa
Rita Gilabert Sorribes 5 filla
Agustina Gilabert Sorribes 1 filla
Josefa Sorribes Rius 66 mare
295 4 Francisco Turón (Roya) 56 jornaler
Maria Gilabert Sorribes 54 esposa
Domingo Turón Gilabert 26 filla
María Turón Gilabert 13
296 4 Francisco Beltri Bonfill 49 jornaler
Cinta Panisello Favá 48 esposa
Cinta Beltri Panisello 20 filla
José Beltri Panisello 16 fill
297 3 Rafael Franch Tomás 27 propietari
Cinta Zaragoza Sorribes 24 esposa
Rafael Franch Zaragoza 2 fill
298 2 Agustín Castells Callau 28 jornaler
Cinta Curto Bonet 26 esposa
299 4 José (Riera) 40 jornaler
Margarita Milán Exposito 34 esposa
Juan Riera Milán 8 fill
300 4 José Ripoll Panisello 35 jornaler
Teresa Bertomeu Arques 34 esposa
Teresa Ripoll Bertomeu 7 filla
Josefa Ripoll Bertomeu 2 filla
301 1 b Ramón Rajadel (Golerons) 54 jornaler
302 6b Francisco Casanova Curto 58 jornaler
María Tomás Llambrich 44 esposa
Elvira Panisello Tomás 18 filla
Felipe Panisello Tomás 16 fill
José Panisello Tomás 10 fill
Francisca Panisello Tomás 5 filla
303 6b Juan Sentís Alcoverro 41 jornaler
María Piñol Fabregat 34 esposa
Jacinto Sentís Piñol 14 fill
José Sentís Piñol 12 fill
Cinta Sentís Piñol 1 filla
Maria Angeles Garrigós 7 afillada
304 3b Juan Escrivá Argentó 28 jornaler
Cinta Bertomeu Sales 23 esposa
Cinta Escriva Bertomeu 5 filla
305 4b Ramón Bertomeu Sales 28 jornaler
Pilar Aliau Turón 27 esposa
Pilar Bertomeu Aliau 4 filla
Ana Bertomeu Aliau 1 filla
306 2b Juan González Monllau 64 jornaler
Ramón González Castellá 22 fill
307 2b Toribia Bienvenida Expósita 50 viuda
Salvador Fabra Bienvenida 17 fill
308 3b Francisco Luis Soto Expósito 30 jornaler
Josefa Turón Gilabert 26 esposa
José Luís Soto Turón 9m fill
309 5b Francisco Mates Pagà 35 jornaler
Teresa González Roca 36 esposa
Teresa Mates González 7 filla
Francisco Mates González 3 fill
Juan Mates González 3 fill
310 2b José Arques Turón 40 llaurador
Francisca Benito Roca 40 esposa
311 2b Ramón Panisello Curto 64 jornaler
Ramón Panisello Turón 24 fill
312 6b José Múria Panisello 40 llaurador
María (Malla)  + 30 esposa
José Múria Hernández 21 afillat
Josefa Múria Hernández 18 afillada
Carmen Papaseit Malla 3 afillada
Francisca Arques Malla 10 afillada
313 2b Agustín Tomás Ventura 26 jornaler
Cinta Pagá Fabra 24 esposa
314 8b Domingo Miralles Verdet 50 jornaler
Romualda Gargori Campanes 46 esposa
Domingo Miralles Gargori 23 fill
Juana Miralles Gargori 19 filla
Romualda Miralles Gargori 10 filla
Salvador Miralles Gargori 12 fill
Daniel Miralles Gargori 14 fill
Tomás Miralles Gargori 8 fill
315 3b Juan Rius Bó 36 jornaler
Cinta Fatsini Fosch 36 esposa
José Rius Fatsini 4 fill
316 3b Domingo Turón Casanova 30 jornaler
Adela Franch Franch 28 esposa
Adela Turónn Franch 7 filla
317 5b Juan Agramunt Grifoll 36 jornaler
Teresa Franch Casanova 35 esposa
Juan Agramunt Franch 10 fill
Teresa Agramunt Franch 9 filla
Rosenda Agramunt Franch 3 filla
318 7b José Rius Bó 50 jornaler
María Pons Ventura 50 esposa
José Rius Pons 21 fill
Juan Rius Pons 18 fill
Francisco Rius Pons 15 fill
Salvador Rius Pons 13 fill
Asunción Rius Pons 8 filla
319 2b Juan Samarra Espuny 30 jornaler
Alfonsina Simó Llambrich 25 esposa
320 6b José Masdeu Gilabert 48 jornaler
José Masdeu Culvi 24 fill
Gaspar Masdeu Culvi 21 fill
Francisco Masdeu Culvi 15 fill
Juan Masdeu Culvi 6 fill
Josefa Masdeu Culvi 17 filla
321 5b Juan Aliau Serral 35 jornaler
Domicila Mauri Culvi 30 esposa
Juan Aliau Mauri 12 fill
Cinta Aliau Mauri 9 filla
José Aliau Mauri 2 fill
322 1b Manuela Membrado Sebastiá 70 viuda
323 5b José Centelles Membrado 38 jornaler
María Aliau Vilavert 44 esposa
Josefa Centelles Aliau 15 fill
José Centelles Aliau 11 fill
Juan Centelles Aliau 6 fill
324 3b Florencio Aliau Serral 28 jornaler
Carmen Casanova Gombau 23 esposa
José Aliau Casanova 3 fill
325 2b José Arques (Vallero) 69 llaurador
Dolores Panisello Millan 74 esposa
326 2b Ramón Bertomeu Príncep 55 jornaler
Francisca Sales Fabra 50
327 3b José Bertomeu Sales 26 jornaler
Asunción Riba Múria 25 esposa
Asunción Bertomeu Riba 3 filla
328 4b Teresa Tomás Expósita 49 viuda
Angela Franch Tomás 15 filla
Carmen Franch Tomás 12 filla
José Franch Tomás 26 fill
329 4b Francisco Zaragoza Sorribes 42 llaurador
Cinta Arques Panisello 40 esposa
Francisco Zaragoza Arques 17 fill
Rosa Zaragoza Arques 20 filla
330 2b Isidro Monros Queral 65 jornaler
Cinta Gilabert 68 esposa
331 3b Pilar Culvi Bertomeu 58 viuda
Cinta Mari Culvi 27 filla
Francisca Mari Culvi 17 filla
332 4b Daniel Monrós Gilabert 35 jornaler
Teresa Franch Matamoros 45 esposa
Josefa Matamoros  + 4 fillastra
Josefa Monrós Matamoros 70 criada
333 7b José Franch Matamoros 45 jornaler
Francisca Benito Franch 44 esposa
José Franch Benito 19 fill
Francisco Franch Benito 15 fill
Francisca Franch Benito 10 filla
Consuelo Franch Benito 3 filla
Rafael Franch Benito 13 fill
334 1b María Matamoros + 59 viuda
335 5b Enrique Culvi Bertomeu 62 jornaler
Teresa Franch Curto 61 esposa
Juana Culvi Franch 25 filla
José Culvi Franch 25 fill
Domingo Culvi Franch 22 fill
Tot homes dones Total
335 650 638 1288

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Website Built with WordPress.com.

Up ↑

A %d bloguers els agrada això: